CR240 – HSE-venlig affugter åbner nye muligheder

Dato: 05/10/2023

Kategorier: Produkter og løsninger

Nogle steder skal der tages helt særlige HSE-hensyn, når der skal installeres affugtning. Det kan handle om specifikke krav til vægt, mens det andre steder er et spørgsmål om at skabe god ergonomi for montører og serviceteknikere. Står du i en lignende situation, så har Fugtkontrol en løsning, du måske burde se nærmere på.

Det handler kort fortalt om en særdeles effektiv affugtningsløsning, der vejer bare 11 kg. Den hedder CR240 og er den vægtmæssige lillesøster til modellen CR240B, som oprindeligt var designet til affugtning af bygninger, hvor pladsen er begrænset og uden anden mulighed for ventilation eller opvarmning.

Optimeret til vindmølleindustrien

I vindmølleindustrien har der imidlertid været stadig stigende krav til vægtminimering igennem flere år. Et hovedfokus har rettet sig mod ergonomien for de servicemontører, der holder møllerne kørende.

For at gøre det lettere at flytte, montere og ikke mindst servicere fugtkontrolløsninger i vindmøllerne har den danske virksomhed Cotes A/S derfor videreudviklet på CR240B.

Resultatet er CR240; en nytænkt og banebrydende løsning, som i Danmark forhandles af os hos Fugtkontrol ApS.

Cotes CR240 affugter | Fugtkontrol ApS © 2023

Simpel montering og service på ingen tid

I udviklingen af CR240 har der været fokuseret uhyre meget på brugervenligheden omkring montering og løbende service. Casingen er lukket med bare fire let tilgængelige skruer, som – når de er løsnet – giver fri adgang til alle komponenter.

Disse er arrangeret i serier af aftagelige moduler. Så skal du eksempelvis skifte et filter eller blot foretage almindelig service, skal du derfor ikke til at skille det hele ad. Du tager bare dét ud, du skal servicere eller skifte. Skifter og/eller renser og lukker igen. Hurtigt og problemfrit.

HSE-venlig løsning designet i genanvendt plastik

Den helt store styrke ved CR240 er indiskutabelt den reducerede vægt. Den klassiske og robuste metalcasing, der normalt tjener til at beskytte CR240B er med CR240 udført i solide plastløsninger, hvor delene er henholdsvis 20% og 50% genbrugsplast.

Samlet reducerer det enhedens vægt fra 19 kg til 11 kg – og det gør en verden til forskel.

Det betyder nemlig, at CR240 lever op til de strengeste HSE-krav, og gør det muligt for teknikere og servicemontører at flytte på og arbejde med enheden uden hjælp fra en assisterende tekniker.

CR240 – alsidig affugtning til et væld af steder

CR240 har ud over i moderne vindmøller også fundet plads i for eksempel særlige garageanlæg til biler. Men mulighederne favner langt videre og dækker reelt alle scenarier, hvor

1) pladsen er begrænset
2) en enkelt person skal kunne flytte enheden
3) kravet til stærk og stabil fugtkontrol er helt afgørende.

Fordelene er helt åbenlyse og spænder fra at:

– leve op til markedets strengeste HSE-krav om vægt og optimal ergonomi
– have fokus på mere bæredygtige materialer så som genanvendt plast
– være let at flytte, montere, installere og servicere
– give mulighed for let at skifte strømforsyning, så den passer til outlets på forskellige markeder
– tilkoble hygrostat for fuld kontrol af det relative dugpunkt

Har du brug for at vide mere om CR240 (eller CR240B), så download vores opdaterede Datasheet (UK) eller tag fat i os og få en helt uforpligtende snak om hvilken løsning, der kunne være optimal til dine udfordringer.

Nummer og øvrige kontaktoplysninger finder du herunder.