Affugtning kan reducere din tørretid med 1,5 time

Dato: 16/06/2023

Kategorier: Føde- og drikkevarer

“300 timers ekstra produktionskapacitet. Så meget kan god affugtning give dig. Det kan hurtigt blive til mange millioner kroner om året i ekstra indtjening – alt afhængig af hvilken virksomhed, der er tale om.”
– Søren Sværke, CEO, Fugtkontrol ApS

Download dette blogindlæg som pdf.

Arbejder inden for produktion af føde- og drikkevarer, har du sikkert allerede helt styr på din rengøring. Som ansvarlig producent ved du, at det er afgørende vigtigt at minimere risikoen for kontaminering eller infektion. Men har du tænkt på tørretiden – tiden fra endt rengøring til alt igen er tørt?

Hos Fugtkontrol ApS hjælper vi ofte danske fødevarevirksomheder med at reducere tørretiden efter rengøring. Gjort på den rigtige måde, kan du reducere en hel del spildtid og komme hurtigere i gang med din produktion igen. Tid er som bekendt penge.

Øg produktionstiden med 300 timer om året

Der er cirka 220 arbejdsdage om året, når man fratrækker weekender og helligdage. Kan du reducere tørretiden efter den daglige rengøring med bare 1,5 time dagligt, bliver det over 300 timer ekstra om året, hvor produktionen kan køre. Tænk lige over det!

I dag løser mange virksomheder problemet ved blot at skrue op for enten varmen eller for ventilationen – eller begge dele. Men særligt i kolde produktionslokaler tager dette ofte meget lang tid, og det er typisk dyrt i energi.
(Se andet indlæg om potentielle ulemper ved ventilation)

Fra tre til én time og 19 minutters tørretid

Nedenfor kan du se en graf, der viser, hvordan fugten udviklede sig i løbet af en arbejdsuge på en unavngiven dansk fødevarevirksomhed – henholdsvis før og efter installationen af en af vores affugtningsløsninger.

I det konkrete eksempel blev der installeret i alt tre affugtere forskellige steder på fabrikken. Som det fremgår, viser målingen tydeligt, hvordan det lykkedes at reducere tørretiden til en time og 19 minutter i den del af produktionen, hvor råvarerne pakkes ud. Før installationen tog det knap tre timer at nå ned på samme fugtniveau ved brug af opvarmning og ventilationen. Nu er produktionen klar og kondensfri kl. 05.00 og ikke som før kl. 06.30.

Relative Humidity | Cotes © 2023
<!–pre_post_food_installation1-2–>

Reducér risikoen for rim og frost

Et andet sted på fabrikken, tæt på et kølerum, havde man særligt svært ved at få bragt luftfugtigheden ned. Det betød, at der blev dannet is og rimfrost i kølerummet, når døren til kølerummet blev åbnet og lukket mange gange i løbet af dagen. Her lå luftfugtigheden over 60% RH i næsten 11 af døgnets 24 timer (cirka 45% af tiden). Nogle gange røg fugtigheden endda over 80%. Men efter installation af affugtere stabiliserede den sig med et gennemsnit på bare 40% – med maksimale udsving op til 70%.

Relative Humidity post | Cotes © 2023<!–pre_post_food_installation-2–>

Har du spørgsmål om fugt, og hvordan du fjerner den effektivt og nedbringer tørretiden, så kontakt os endelig – pr. mail eller direkte på telefonen.

Du kan finde mere info om løsninger til føde- og drikkervarer, blandt andet på vores branchesider her på sitet.